BMW 325i M-Tech 2

Verkocht

E30 M-Tech 2

Eigenschappen

1989

Diamantschwarz

224.000 km

325i

Manueel

Benzine

Beschrijving

Door de diamantschwarz metallic lak komt zijn lijnenspel goed naar voren, het complimenteert zijn boxy postuur enorm. Het M-logo siert de grille en een aantal kleine beschaafde M-Tech stickers geven weg dat dit een wolf in schaapskleren is (alhoewel de niet te missen spoiler achterop natuurlijk wel een weggevertje is). Dit is namelijk het model dat het dichtstbij een E30 M3 komt qua sportiviteit, voor een zachtere prijs. Een M-Tech 2 is vandaag de dag een zeldzame verschijning en biedt die heerlijke zescilinder, goed voor 170 pk (190 in dit geval maar daar komen we zo op) i.c.m. zijskirts, raamlijsten in het zwart, BBS velgen en dus die eerder genoemde achterspoiler.

Een stoffen interieur van die leeftijd blijft langer mooi dan leder. En dat is te zien. Op enkele gebruikerssporen na is deze BMW uit ’89 in zeer nette staat; van het dashboard tot aan de interieurhemel. Daarover gesproken: deze M-Tech2 heeft een sunroof-delete (geen open dak dus) wat zeer zeldzaam is. De echte sportieve rijder wordt hier blij van want je hebt zo een gestroomlijnder dak en bespaart toch weer 7 kg aan gewicht. Je kunt er lange afstanden mee rijden maar het lekkerste is misschien toch wel die plezierritjes in je eentje waarin je hem eens goed op de proef kan stellen.

De handbak telt vijf versnellingen. Allen even soepel. Het lekkerste is om ver in de derde versnelling door te trekken tot in de toerenbegrenzer. Nu merk je waarvoor hij gemaakt is! Maar ook laag in de toeren in z’n vier maakt de zes-in-lijn een heerlijk zwaar geluid waar je onwijs van kan genieten. Je hebt geen stuurbekrachtiging en ook geen enkele andere vorm van moderne technologie. Geen computers die voor je denken of ingrijpen; jij doet het werk. Deze auto voelt nog echt mechanisch en analoog aan, voor de echte purist.

Wat je wél (nodig) hebt: een sperdifferentieel en een custom RVS uitlaatsysteem. Die eerste maakt het driften een stukje makkelijker en dat laatste verzorgt de muziek eronder. Overal waar je komt kun je complimenten verwachten over het geluid wat deze produceert. Wanneer je de auto goed warm rijdt, kun je af en toe zelfs lekkere knallen verwachten. Persoonlijk vinden wij het erg moeilijk om afscheid te nemen van deze auto. Het is misschien wel de best lopende E30 die we ooit hebben gehad! Het is dan ook heel zeker dat de nieuwe eigenaar heel veel rijplezier aan deze zeldzame M-Tech 2 gaat beleven. We hopen ‘ie niet teveel binnen zal staan maar af en toe nog gebruikt wordt waarvoor hij gebouwd is.

Wat moet je weten over deze auto? Een compleet opnieuw opgebouwde E30, af-fabriek M-Tech 2. Zo ligt er een gereviseerde M20B25 motor met lange slag krukas in, garant voor 190 pk. Het onderstel is voorzien van straffere vering en Biltstein schokbrekers. De onderzijde is volledig behandeld en er is geen sprake van roest. Dus sleutel omdraaien en genieten maar!

Wanneer je geïnteresseerd bent kun je op afspraak komen kijken en ervaren.

Kom in contact

Locatie

Groenekan (Utrecht)

Open op afspraak

Laat een bericht achter

10 + 6 =