BMW Z4 roadster

Verkocht

Eigenschappen

2006

Zwart

105.520 km

2.5 liter

Manueel

Benzine

Beschrijving

Wanneer je op zoek bent naar een fijne rijdersauto, met achterwielaandrijving en een dak wat open kan.. is de BMW Z4 de ultieme kandidaat. Deze tweezitter beschikt over een 2,5 liter zes-in-lijn benzine motor. En dat is meer dan voldoende want met de 3.0 liter blijf je aan de pomp staan. Tenslotte gaat het om dat heerlijke, verfijnde maar net zwaar genoeg klinkende geluid van die zescilinder. Uiteraard schakel je in dit exemplaar zelf met de manuele 5-bak want alleen zo kun je jezelf nog eens een schouderklopje geven na wat sportief stuurwerk – want de rest doet de auto voor je. Het is een vlot rijdende, soepel sturende wagen die luistert naar Duitse precisie.

Chris Bangle is de man die verantwoordelijk is voor het design van de BMW E85 en dat was voor die tijd (vanaf 2003) vrij vooruitstrevend. Tegenwoordig past het woord ’tijdloos’ beter want na – 15 jaar in dit geval – ogen ze nog even modern als toen ze net van de band rolden. Zo kun je bijvoorbeeld de letter ‘Z’ van Zukunft vooraan in de flanken spotten en is de lange neus en de (bijna niet aanwezige) kont zijn trademark geworden. Deze gewichtsverdeling komt de wegligging alleen maar ten goede. Enfin, terug naar de looks. Het lederen interieur is cr├Ęmekleurig en de stoelen kunnen verwarmd worden. Voorzien van bluetooth zodat je je telefoon kunt connecten en het dasboard heeft een soort van afgeborsteld staal-look wat de auto een chique uitstraling geeft. Dat is deze auto sowieso wel met zijn bescheiden, originele 16 inch spaaksvelgen en standaard uitlaat.

Verder goed om te weten: de vorige eigenaar heeft er maar liefst 8 jaar lang plezier aan beleefd en de auto is eind april officieel een youngtimer! Voor een youngtimer geldt een apart bijtellingstarief. Per jaar moet je 35 procent van de dagwaarde optellen bij je inkomen. Inderdaad: niet de catalogusprijs, maar de dagwaarde. Zo kun je dus voor een paar duizend euro een youngtimer kopen die destijds als premium-model de deur uit is gegaan en betaalt de fiscus ook nog eens een beetje mee!

Zorg dus dat jij deze leuke roadster voor je deur hebt staan wanneer die eerste echte zwoele zomeravond aanbreekt! De auto komt met twee sleutels en boekjes waaruit zal blijken dat deze auto altijd goed onderhouden is. Proefrijden? Wanneer je geïnteresseerd bent kun je op afspraak komen kijken en ervaren.

Kom in contact

Locatie

Groenekan (Utrecht)

Open op afspraak

Laat een bericht achter

15 + 2 =