Mercedes-Benz 280C

Verkocht

Eigenschappen

€15.500,-

1979

Groen

153.011 km

156 PK

Automaat

Benzine

Beschrijving

Deze klassieke Mercedes-Benz W123 in de appetijtelijke kleur Silver Green Metallic is een statige verschijning. Hij mag dan wat hoger op z’n wielen staan maar dat betekent niet dat het geen sportieve auto is. Sterker nog; de L6 benzine (zescilinder dus) was toentertijd de meest krachtige motor die je kon krijgen voor dit model, AMG waardig. En zelfs vandaag de dag komt hij nog zonder zuchten of steunen met het moderne verkeer mee. Gezien het enorme comfort is het enorm ‘onthaasten’ met deze auto. Maar de wetenschap dat je hem eens flink in toeren kan jagen en niet achterblijft, is leuk.

Nog een leuk sportief feit: deze Benz heeft ervaring met het rijden van (tijd)rally’s. Zo is er o.a. de Wintertrial mee gereden. De auto is een aantal jaar geleden compleet geprepareerd; voorzien van nieuwe, sterkere Bilstein schokbrekers, een extra brandblusser en 12v aansluitingen. De bekabeling voor de Tripmaster e.d. is allemaal aanwezig, netjes verborgen achter het dashboard. Hier is niets van te zien maar wel zo tevoorschijn te halen. Mocht je dus zelf nog plannen hebben om deel te nemen aan een serieuze rally dan heb je een auto die startklaar is.

Het leuke is dat de auto maar liefst 23 jaar in de showroom heeft gestaan, dit kan worden aangetoond. Hierdoor verkeert deze 280C in uitzonderlijk mooie staat, zowel technisch als optisch. De auto staat perfect in de lak, hetzelfde geldt voor het chrome werk. Technisch is de auto helemaal up-to-date en de auto heeft een dinitrol behandeling gehad (roestvrij dus).

Wat moet je weten over deze auto? Facturen van het gedane onderhoud en extra werk zitten erbij. De auto wordt verkocht op originele velgen met wieldoppen in kleur. Mocht je willen komen kijken, maak dan even een afspraak.

Kom in contact

Locatie

Groenekan (Utrecht)

Open op afspraak

Laat een bericht achter

5 + 1 =