Mercedes-Benz SLK 55 AMG

55 AMG R172

Te Koop

SLK 55 AMG

Eigenschappen

€54.950,-

2015

Zwart

52.901 km

421 PK

Automaat

Benzine

Beschrijving

De SLK 55 AMG blijft nog altijd een zeer bijzondere auto, wie legt er immers een dikke 5.5L V8 in een compacte roadster? De R172 is slechts 3 jaar geproduceerd, vanaf 2012 tot 2015 zijn er slechts 3700 van de band afgerold, en zijn met recht zeldzaam te noemen. Fun fact: deze specifieke roadster is één van de laatst geproduceerde exemplaren waarvan registratie bekend is.

Deze roadster komt uit 2015 is uitgevoerd in Obsidian Black in combinatie met donker rood leer. Een half rondje om de auto verklapt deze Roadster dat het niet zomaar een SLK met AMG Stylingpakket is: de grote geventileerde remschijven rondom, de 4 grote uitlaatpijpen aan de achterkant. Bij het omdraaien van de sleutel voel je magistrale V8 leven en blijft er geen twijfel meer over: dit is een echte AMG met een prachtige V8!

Met zijn hardtop cabriodak heb je het beste van twee werelden: een strak gelijnde comfortabele compacte coupe en de ultieme open top roadster met de magistrale sound van de ongeblazen V8. De Airscarf functie van Mercedes maakt het zeer aangenaam om zelfs bij lage temperaturen in naseizoen heerlijk open te kunnen rijden.

Met zijn 421 PK sprint hij in 4.7 sec naar de 100km/u en stopt pas bij een begrensde 250 km/u. Tevens beschikt de auto over cilinderuitschakeling in de comfortstand: wanneer er weinig vermogen gevraagd wordt schakelt de motor over naar 4 cilinders en zodra er meer vermogen verlangd wordt, zijn alle 8 cilinders binnen 30 milliseconden weer bij de les. Dit is een systeem afgekeken van de formule 1 en resulteert dat bij rustig rijden 1:10 haalbaar is!

Bij een druk op de knop gaat de auto in sportstand en veranderd van een comfortabele cruiser naar een echte bruut: het uitlaatsyteem is voorzien van kleppen (af fabriek), wat de buren vast wel kunnen waarderen..

Het aangepaste AMG onderstel zorgt ervoor dat de auto zeer stabiel is tot hoge snelheden. bij zowel lage als hoge snelheden comfortabel is maar tevens genoeg doorgeeft voor de sportieve ritten. Het direct steer-systeem van AMG betekent dat besturing variabel bekrachtigd wordt wat het een heerlijke allround auto maakt.

Deze SLK 55 AMG heeft nooit schade gehad, staat zeer mooi volledig in de originele lak en je kunt goed zien dat er altijd goed voor gezorgd is. Uiteraard beschikt de auto over een volledige onderhoudshistorie bij de dealer.

Voor meer info of een proefrit gelieve even contact op te nemen.

Kom in contact

Locatie

Groenekan (Utrecht)

Open op afspraak

Laat een bericht achter

13 + 9 =